понедельник, 28 июня 2010 г.

Тема самоосвіти

Тема МК «Використання інноваційних технологій на уроках іноземної мови для формування особистості учнів і підготовки їх до життя в сучасних умовах».
 Тема самоосвіти «Проектна робота на уроці німецької мови, її вплив на розвиток особистості учня»
Зміні, які відбуваються в сучасному суспільстві, суттєво впливають на ситуацію в сфері освіти: на зміну формально-знанієвій прийшла особистісно-діяльна парадигма, в основі якої лежить компетентністний підхід. Даний підхід вимагає пересмотру цілей та змісту навчання іноземним мовам та залучення нових методів й технологій навчання. Метод проектів отримує все больше прихильників головним чином тому, що він дозволяє розвивати активне самостійне мислення дитини і навчити її не тільки запам´ятовувати та воспроізводити знання, а й приміняти їх на практиці. Мета проекту заключається в тому, щоб перенести акцент з різноманітного вида вправ на активную мыслительну діяльність учнів, яка потребує для свого оформлення володінням певними мовними засобами; забезпечити творче використання мовного матеріалу для вирішення практичних значущих та доступних для учнів проблем. Крім того, проектне навчання активно впливає на мотиваційну сферу учня. Метод проектів чітко орієнтований на реальний практичний результат, який має значення для школярів. Під час работи над проектом будуються нові відносини вчителя та учнів. Учитель вже не є для учнів єдиним джерелом інформації, він стає консультантом,помічником. Да и свою роботу учні представляють скоріш не вчителю, а своїм одноліткам.

Звичайно, все вище зазначене не означає, що організація учебової діяльності повинна будуватися виключно за схемою проектного навчання. Цей метод наибільш эфективний при узагальненні, закріпленні й повторенні навчального материалу, при відпрацюванні навичків та вміннь його практичного застосування. В курсі іноземної мови метод проектів може використовуватися в рамках програмного материал практично по будь-якій темі. Головне - це сформулювати проблему, над якою уучні будуть працювати під час роботи над темою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий