понедельник, 28 июня 2010 г.

Проект «Моя школа»

Мета: збагатити лексичний запас учнів за рахунок нових лексичних одиниць, тренувати у вживанні лексики з даної теми; - розвивати інтерес до предмету; - розвивати навички спілкування німецькою мовою, аудитивну пам’ять, імітування вимови; - виховувати повагу до культури і звичаїв народу Німеччини та України.
Клас та вік учнів: 5(9) клас, 15 років.
Опис проекту.
Ідея реалізації даного проекту виникла під час вивчення теми «Шкільне життя» у 5(9) класі, коли частина учнів виявила бажання більше розповісти про свою школу, свій клас. Проект був здійснений шляхом збору необхідної інформації, проведення єкскурсії по школі, проведення бесід з вчителями, завучами та директором школи.
На підготовчому етапі був створений навчальний план, поставлені завдання, знайдені кошти. Клас поділили на 2 групи, перед кожною з яких стояло конкретне завдання. Група №1 збирала інформацію про гімназію, а група №2 – про свій клас. Для пошуку інформації використовувались різні джерела: навчальні посібники, газети, журнали, фотоальбоми деяких вчителів та учнів. Зібрану інформацію відсортували, переклали і оформили публікацію. Найцікавішими моментами під час реалізації проекту було відеозйомка екскурсії по школі, інтерв`ю з директором школи та деякими учнями. При цьому створювалися різні мовленнєві ситуації, в яких кожен учень брав посильну участь. Робота учнів та учителя у даному проекті – цікава співпраця. Кожен урок перетворився в спільну захоплюючу діяльність, під час якої панував позитивний емоційний тонус та інтелектуальний настрій. Відгуки учнів, колег і батьків були позитивними.
В результаті проекту учні розширили свій світогляд, активізували лексичний і граматичний матеріал з даної теми, навчилися розв’язувати ситуативні мовленнєві завдання. Вважаю, що проектна робота в школі підвищує рівень знань учнів з даних навчальних предметів, формує інтерес, розвиває активність та самостійність, творче мислення. А це і є головний результат проекту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий